Share this post on:

Puro seçiminiz, yakışınız, muhtevamaslahatiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan aşağı size özeldir. Fakat gene bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda günün her saatinde muhtevameyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Etme Baskı özümlemeı Karayip purolarda muhtevameden önce nemliliğini denetçi etmek gerekir. Bu Toscanello muhtevain meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı rutubet oranlarında muhtevameyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da sınama cihetılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim yaşamsal bir nizam var. Puro yalnızca amma yalnızca kokusuz hınçle yakılır! Puro her dem ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde doğru. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken yalaz puroya dikme değinme etmemelidir. Ateşin maviliği purodan az buçuk ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her kanatı alya döndüğünde kızartma maslahatlemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 rütbe eğimle, aleve tam değinme etmeyecek şekilde tutun. Bu maslahatlemi yaparken tüm ayak tabanığın eşit yanması gerektiği muhtevain puroyu aynı zamanda metodik bir şekilde 360 rütbe döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına tabii alevli çakmalara nazaran az buçuk elan uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu biçim çakmaklar çok iktidarlıdür ve aşkın doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma maslahatlemi tabii alevli çakmaklarla, az buçuk dem alabilir. Bu müddet size çağ kaybı üzere kaynakükebilir amma puro çıdam ve mesai lüzum. 5- İyi Yandığını Kontrolör Etme Şimdi puroyu nite yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma maslahatleminden sonrasında zıt çevirip suretünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya kolayçe atmosfer üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm basamak kıpkırmızı ise yakma maslahatlemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her kanatı tam yanmamışsa, yani tüm basamak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kenarınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçümencik nefes elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hoppaçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz muhtevaime hazır. Pekâlâ ya siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkötü çıkötü muhtevailmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azından 40 saniye durmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara üzere muhtevameye çalışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı muhtevaimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı muhtevameye devam ederseniz, puro o denli keskinlaşır ki hiç muhtevailemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün kolayçe ağıza doldurulur ve tatlılık azrailların dumanla tembihlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az nispet gösterdiğinizin bir maslahataretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun muhtevain kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim muhtevatiğim Toscanello muhtevain tekrar yakma dert oluşum etmez. Fakat yurt özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda acılık hissedeceğinizi belirtmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir müddet bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve nasıl şense olan 2 nizamı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın alev değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 rütbe beyninde başüstüneğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Ev ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lazım yoktur. Lakin bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız âlemını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile huzurlaşmazsınız. Hıfız âlemı sıcaklığında töz dert âlemın soğuk bileğil aşkın hamam olmasıdır. Çünkü hıfız âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız âlemının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl rutubet hıfız âlemı sıcaklığına nazaran trok gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız âlemı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir atmosfer geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca atmosfer geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız âlemının atmosfer geçirmemesi ve buna rabıtlı olarak da kutu muhtevaindeki rutubet ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak muhtevain anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlamlayacak nasıl atmosfer geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl atmosfer geçirmedikleri muhtevain vesair rakiplerine muhteşem fark atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.