Share this post on:

Puro seçiminiz, yakışınız, ciğerişçilikiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar top size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç puan var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda günün her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize göre, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Ahali imalı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini muayene eylemek gerekir. Bu Toscanello ciğerin makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı nem oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak biraz da sınama taçılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim hayati bir nizam var. Puro yalnızca ama yalnızca kokusuz hınçle yakılır! Puro her devir ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişik ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalaz puroya dikme ilişki etmemelidir. Coşkun maviliği purodan biraz ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cenahı kırmızıya döndüğünde kızartma işçiliklemini serardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 grado eğimle, aleve tam ilişki etmeyecek şekilde tutun. Bu işçiliklemi yaparken tüm ayak tabanığın bedel yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda ahenkli bir şekilde 360 grado döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara göre biraz daha uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu merkez çakmaklar çok etli canlıdür ve fazla doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma işçiliklemi doğal alevli çakmaklarla, biraz devir alabilir. Bu süre size hengâm kaybı üzere nazarükebilir ama puro çıdam ve çalışma ister. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı muayene edelim. Puroyu kızartma işçilikleminden sonrasında aynasız çevirip yüzünüze biraz yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe ortam üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm fut kıpkırmızı ise yakma işçiliklemini serarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her cenahı tam yanmamışsa, kısaca tüm fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu dudakınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük soluk daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yeğniçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz ciğerime hazır. Peki ya siz hazır mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı ciğerilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azcaından 40 saniye memul etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere ciğermeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o kadar biberlilaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Kötü rahatçe ağıza doldurulur ve kâm alıcıların dumanla ihtarlmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilişik gösterdiğinizin bir işçilikaretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun ciğerin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin tekrar yakma mesele örgütleme etmez. Ancak halk imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda acılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve katiyetle şarka olan 2 nizamı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın platformın hararet dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız platform sıcaklığının 16 ila 18 grado ortada olduğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Beyit içinde bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden platform sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Ancak zahir şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza platformını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir mesele ile önlaşmazsınız. Muhafaza platformı sıcaklığında töz mesele platformın antipatik bileğil fazla har olmasıdır. Çünkü muhafaza platformı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile önlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise muhafaza platformının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet fazla kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbet nem muhafaza platformı sıcaklığına göre değiş gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza platformı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir ortam geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ortam geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza platformının ortam geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu ciğerindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlamlayacak katiyetle ortam geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En âlâ humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyetle ortam geçirmedikleri ciğerin özge rakiplerine oylumlu başkalık atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.